Boulahrouz oppert andere optie voor Ajax-puzzel: Daarom zou ik met hen starten

Boulahrouz oppert andere optie voor Ajax-puzzel: "Daarom zou ik met hen starten"

27-11-2019 15:15 Laatste update: 15:16
45

Het centrale verdedigingsduo van Ajax tegen Lille moet bestaan uit Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Dat zegt Khalid Boulahrouz, die minder vertrouwen heeft in Perr Schuurs.

Ajax moet het woensdagavond in Frankrijk stellen zonder Daley Blind en Joël Veltman. Het tweetal is geschorst. Schuurs wordt door velen naar voren geschoven als vervanger en de kans lijkt groot dat de jonge Limburger zijn kans krijgt, maar Boulahrouz zou voor een andere oplossing kiezen.

Wedden

Meer odds

"Álvarez en Martínez spreken dezelfde taal en zijn gewend aan het tempo en het niveau in de Champions League. Als het moet, kunnen ze bovendien als slagers fungeren en de boel opruimen. Daarom zou ik met hen starten", zegt Boulahrouz in gesprek met NUsport

"Als je Champions League-ervaring hebt, herken je sommige momenten in de wedstrijd wat eerder. Dat heeft Schuurs minder", aldus de voormalig speler van onder meer Chelsea, die Martínez dus een linie zou laten zakken.

"Dan krijg je er ook iemand bij op het middenveld met meer voetballend vermogen. Zakaria Labyad zou daar ook prima kunnen spelen. Maar ik zou het ook wel begrijpen als Ten Hag met Álvarez en Schuurs wil spelen, want dan hou je het middenveld en de voorhoede intact. Het is maar net hoeveel posities hij wil wijzigen."