Ajax O19 boekt knappe zege op Lille en verzekert zich van plek in volgende ronde

27-11-2019 15:50 Laatste update: 15:55
32

Ajax onder 19 heeft uitstekende zaken gedaan in de Youth League. De Amsterdamse talenten versloegen de leeftijdsgenoten van LOSC Lille en weten zich daarmee verzekerd van een plek in de volgende ronde.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Lille lijstaanvoerder met negen punten uit vier wedstrijden, Ajax had tot op heden zeven punten verzameld. Toch was het Ajax dat de klok sloeg: met onder meer Naci Ünüvar, Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Sontje Hansen in de basis begonnen de Amsterdammers ijzersterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten zorgde Brobbey voor de openingstreffer.

Na zeven minuten was het opnieuw raak voor Ajax: Brobbey zag zijn poging gekeerd worden door de doelman van de Fransen, maar Taylor was scherp op de rebound en zorgde voor 0-2. Niet lang daarna raakte Hansen ook nog de lat. Al na een half uur spelen moest Hansen het speelveld geblesseerd verlaten. Het deerde de ploeg uit Amsterdam niet: Lille werd van het kastje naar de muur gespeeld en kreeg amper kansen.

Ook na rust had Ajax ogenschijnlijk weinig te vrezen van Lille, maar toch kwamen de Fransen halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Uit het niets werd het 1-2 door een goal van Fadiga Ouattara. Een kwartier voor tijd drukte Lille het eigen slotoffensief de kop in toen aanvoerder Cheikh Niasse de doorgebroken Quinten Timber neerhaalde en kon gaan douchen. De zege voor de ploeg van John Heitinga kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

Door de zege gaat Ajax aan kop en weet het zeker dat het zich na de winterstop mag gaan melden in de knockout-fase van het toernooi.