In oplichtingszaak betrokken Willem II-speler door rechtbank Brussel vrijgesproken

In oplichtingszaak betrokken Willem II-speler door rechtbank Brussel vrijgesproken

27-11-2019 17:12 Laatste update: 17:15
18

Willem II-speler Elton Kabangu (op de foto nog in het shirt van FC Eindhoven) is door de rechtbank van Brussel vrijgesproken van medewerking aan oplichtingspraktijken. De Belgische voetballer kwam een tijd terug in het nieuws, nadat hij ervan verdacht werd zijn bankrekening ter beschikking te stellen aan een criminele groepering.

Die criminelen werden ervan verdacht 5.000 euro afhandig te hebben gemaakt van een bejaarde man. Volgens de rechtbank is het niet te bewijzen dat het in dit geval om oplichting ging of dat Kabangu een rol had in de oplichtingszaak, zo meldt het Belgische persbureau Belga.

De bejaarde man werd door criminelen om de tuin geleid door een valse e-mail, die van een bank afkomstig zou zijn. De man uit Affligem maakte vervolgens 5.000 euro over naar een onbekend rekeningnummer. Dit bleek het rekeningnummer van Kabangu te zijn.

Er werd een gevangenisstraf van negen maanden voorwaardelijk tegen de voetballer geëist, aangezien hij een blanco strafblad had. De advocaat van Kabangu vroeg echter om vrijspraak en de rechtbank van Brussel gaat daar in mee. Zo verklaarde de advocaat van Kabangu eerder dat de voetballer niets van de transactie af wist. "Hij verdient goed zijn brood als voetballer. Hij weet van deze zaak helemaal niets af", werd de advocaat geciteerd.

Kabangu is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Tilburg en kwam tot nu toe drie keer als invaller in actie.