'PSV-aanvoerder Afellay moet Ihattaren langer in Eindhoven proberen te houden'

'PSV-aanvoerder Afellay moet Ihattaren langer in Eindhoven proberen te houden'

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 16:05do 28-11-2019 om 16:05

De buitenwacht verbaast zich over het feit dat Ibrahim Afellay, aanvoerder van PSV, dit seizoen zo weinig in actie komt voor de Eindhovenaren. Binnenskamers is het gebrek aan speeltijd voor de 33-jarige middenvelder echter totaal geen issue.

De buitenwacht stelt vaak vragen bij de afwezigheid van Afellay, die op dit moment ook niet met PSV is meegereisd naar Lissabon voor het cruciale groepsduel met Sporting Portugal. Intern is daar echter duidelijkheid over, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Met Afellay is besproken dat trainer Mark van Bommel hem niet goed genoeg vindt om te starten en nu liever heeft dat de spelmaker zich gaat richten op zijn trainingen. Daarmee kan hij later wellicht nog van waarde zijn voor PSV. De Eindhovenaren houden in het achterhoofd dat de ervaren aanvoerder van PSV eind 2017 zijn laatste officiële minuten maakte.

Daarom wordt Afellay voornamelijk gezien als iemand die op trainingen en buiten wedstrijden om de aanvoerdersrol op zich kan nemen. PSV hoopt dat Afellay spelers als Mohamed Ihattaren kan begeleiden, zodat zij zich prettig voelen en op den duur misschien juist daardoor langer in Eindhoven willen blijven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws