Rutte op gesprek bij KNVB: 'Een speler die huilend wegloopt, dat was zo heftig'

Rutte op gesprek bij KNVB: 'Een speler die huilend wegloopt, dat was zo heftig'

Gepubliceerd: donderdag 28 november 2019 om 17:26do 28-11-2019 om 17:26

De KNVB, minister-president Mark Rutte, minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus, Ahmad Mendes Moreira en vertegenwoordigers van FC Den Bosch zijn donderdagmiddag met elkaar in gesprek gegaan in Zeist om het racisme-probleem in het voetbal beter te kunnen bestrijden.

Minister-president Rutte is vanwege de impact en het belang van de zaak aanwezig geweest bij de gesprekken, zo schrijft Omroep Brabant. "Het is positief dat wij nu bij elkaar zitten en het gesprek gaan voeren", zegt hij. "Een speler die huilend het veld moet verlaten was zo heftig. Dat moet nooit meer gebeuren. Dat is niet de oorzaak maar wel de aanleiding voor dit gesprek."

Ferdinand Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie, wil snel en hard ingrijpen. "Het gaat erom dat wij met de vuist op tafel slaan en dat dit nu gaat ophouden", stelt hij fel. "De KNVB was al bezig met maatregelen, en dat proces moeten wij gaan versnellen. Als wij bijvoorbeeld goede camerabeelden krijgen uit het stadion kunnen wij die lui persoonsgericht kunnen aanpakken. Dat gebeurde tot nu toe te weinig."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws