Spelersrapport: Feyenoord-verdedigers en debutant Marsman stellen teleur

Spelersrapport: Feyenoord-verdedigers en debutant Marsman stellen teleur

28-11-2019 20:55 Laatste update: 29-11-2019 11:16
72

Feyenoord speelde donderdag een sterke eerste helft in het duel met Rangers FC in de Europa League, maar viel na rust lange tijd ver terug. De ploeg van coach Dick Advocaat speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk in De Kuip, waarmee Europese overwintering ver weg is. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Nick Marsman – 5: Het leek een rustig debuut voor Marsman te worden in een sfeervolle Kuip. De doelman moest pas na 53 minuten voor het eerst echt ingrijpen en deed dat niet goed: 1-1. Ook bij de tweede treffer stond hij aan de grond genageld.

Lutsharel Geertruida – 6: De jonge rechtsback probeerde zich aanvallend veelvuldig in te schakelen. Zo had hij in de eerste helft een goede voorzet op Sinisterra, die daar te weinig uithaalde. In aanloop naar de gelijkmaker liet Geertruida echter zijn man uit zijn rug weglopen. Ook bij de 1-2 was zijn tegenstander de aangever, maar daar trof hem minder blaam.

Eric Botteghin – 5: Hij begon met een paar slippertjes in de opbouw, maar daar stond tegenover dat hij bij standaardsituaties gevaarlijk was. De routinier leek niet al te veel last te hebben van de Schotse aanvallers, maar dat veranderde na de gelijkmaker. Alfredo Morelos kopte simpel de 1-2 binnen, terwijl Botteghin én Senesi bij hem stonden.

Marcos Senesi – 5: Op het moment dat wij wilden schrijven dat Senesi zo'n rust uitstraalt en steeds meer de rots in de Rotterdamse branding aan het worden is, liet hij zich simpel aftroeven bij de 1-1. Een dure fout van de Argentijn, die ook de 1-2 niet wist te voorkomen. Gelukkig voor hem en Feyenoord viel nog wel de 2-2, maar daar bleef het bij.

Tyrell Malacia – 6.5: Net als Geertruida aan de andere kant: aan jeugdig enthousiasme geen gebrek. De twee kwamen veelvuldig op en zorgden zo voor dreiging. De voortzetting was niet altijd goed, maar desondanks een bemoedigend optreden van de vervanger van Ridgeciano Haps.

Jens Toornstra – 7: Niet Berghuis, maar Toornstra oogt als de leider van dit Feyenoord. Hij stuurt de ploeg aan vanaf het middenveld. Zijn openingstreffer was de beloning, maar over de hele linie een zeer verdienstelijk optreden van de middenvelder.

Orkun Kökcü – 6: Zo nu en dan fraaie bewegingen en hij was ook zonder bal actiever dan in voorgaande duels. Dat ging echter vaak gepaard met overtredingen en van een spelmaker bij Feyenoord verwacht je net iets extra's.

Leroy Fer – 5,5: Van Dick Advocaat moet hij zich (verbaal) meer laten gelden bij Feyenoord, maar hij lijkt de handen vooralsnog vol te hebben aan zichzelf. Het tempo aan de bal lag te laag bij Fer, een enkele goede pass daargelaten. Bij standaardsituaties is de middenvelder wél constant dreigend.

Steven Berghuis – 5: Berghuis kon zijn stempel niet echt drukken op het spel van Feyenoord. De aanvoerder kreeg wel een grote kans, maar stuitte op de doelman. Het is wachten tot Berghuis echt een keer opstaat in een belangrijke wedstrijd.

Luis Sinisterra – 6,5: De Colombiaan kon voor rust geen potten breken. Hij bewees andermaal dat hij voor de goal niet koelbloedig genoeg is voor een echte spits. Maar toen was daar plots dat moment van magie, waarmee hij voor de 2-2 tekende.

Sam Larsson – 6: De Zweedse buitenspeler was vooral in de openingsfase zeer bedrijvig. Hij slalomde een paar keer fraai door de Rangers-defensie, maar die start kreeg geen vervolg. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Larsson steeds onzichtbaarder met een wissel tot gevolg.

Invallers

Luciano Narsingh – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Yassin Ayoub – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)