Schuurs ziet De Ligt schitteren: 'Ik zei direct: zo moet ik ook worden'

Schuurs ziet De Ligt schitteren: 'Ik zei direct: zo moet ik ook worden'

29-11-2019 06:49 Laatste update: 11:33
26

Perr Schuurs maakte woensdagavond een uitstekende indruk in de achterhoede bij Ajax tegen de snelle aanvallers van OSC Lille. Of het genoeg is voor een basisplaats tijdens de wedstrijd tegen FC Twente op zondag is nog afwachten, aangezien Joël Veltman en Daley Blind weer terugkeren bij de selectie.

Schuurs zag later op de avond samen moet ploeggenoot Kjell Scherpen hoe Matthijs de Ligt Juventus tegen Atlético Madrid op de been hield met een geweldige sliding in de slotfase van de wedstrijd. "Ik zei direct tegen Kjell: zo moet ik ook worden. Dat moet ik laten zien", vertelt de verdediger tegen het Algemeen Dagblad

De wedstrijd tegen Lille was als een examen voor de jonge verdediger. "Vooral in Lille heb ik laten zien dit soort wedstrijden te kunnen spelen", vervolgt hij. "Er waren wel wat spanningen die er normaal niet waren. Maar dat is logisch, het was een heel belangrijk moment in mijn carrière. Ik ben blij en opgelucht dat het goed is gegaan. Nu moet ik dit elke keer laten zien als ik vaker op dit niveau wil spelen."

FC Twente
Het is echter allesbehalve zeker of Schuurs zondag tegen FC Twente weer de kans gaat krijgen van trainer Erik ten Hag. Joël Veltman en Daley Blind zijn gewoon beschikbaar voor het duel met Twente. "Het is aan de trainer. Het zit dicht bij elkaar, dat hebben meerdere spelers wel laten zien tegen Lille. Maar ik weet ook dat Joël het gewoon goed doet. De trainer moet voor de beste kiezen, maar dit smaakt wel naar meer. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken."