Geïrriteerde Bergwijn: Dat zijn gewoon klotevragen die je nu stelt, sorry hoor

Geïrriteerde Bergwijn: "Dat zijn gewoon klotevragen die je nu stelt, sorry hoor"

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 08:08vr 29-11-2019 om 08:08

De uitschakeling in de Europa League kwam hard aan bij PSV. Steven Bergwijn sprak duidelijke taal na de vernedering op bezoek bij Sporting Portugal (4-0).

"Als we gewoon scherp waren, hadden we er nog een wedstrijd van kunnen maken. We krijgen al snel twee 'kutgoals' tegen, uit een ingooi en een corner", reageert de aanvaller na de zeperd in Lissabon bij VTBL. "Als je hier na een kwartier met 2-0 achter staat, wordt het heel moeilijk. Bijna elke tweede bal was voor hen. We kwamen niet aan voetballen toe en hadden het allemaal lastig, we hebben nog een lange weg te gaan."

"Het heeft ook te maken met vertrouwen, de fase waarin wij zitten", vervolgt Bergwijn, die net als Donyell Malen afgelopen weekend terugkeerde na blessureleed. PSV won met 2-1 van sc Heerenveen, waarmee de Eindhovenaren de crisis dachten te bezweren. Tegen Sporting ging het echter volledig mis. "Donyell en ik kunnen het ook niet alleen, we zijn geen robots. We moeten het als team doen, dat hebben we nagelaten."

Bergwijn werd gevraagd hoe de uitschakeling aankomt en dat deed de emmer een klein beetje overlopen. "Dat zijn gewoon klotevragen die je nu stelt, sorry hoor", stelt de geïrriteerde aanvaller. "Wat moet ik zeggen? Ik ben niet blij dat we eruit zijn. Het is voor iedere voetballer kut. Ik vind het onnodige vragen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws