Portugese politie is agressief: PSV dient klacht in bij UEFA

Portugese politie is agressief: PSV dient klacht in bij UEFA

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 18:35vr 29-11-2019 om 18:35

PSV heeft bij de UEFA melding gemaakt van agressief gedrag van politieagenten in Portugal. De Eindhovense fans zouden door de lokale autoriteiten erg hard zijn aangepakt. Perschef Thijs Slegers van PSV vertelt dat aan het Eindhovens Dagblad.

Ruim 2200 fans van PSV reisden hun favoriete club achterna richting Lissabon, waar donderdag de Europa League-wedstrijd tegen Sporting Portugal op het programma stond. Na de wedstrijd, die met 4-0 verloren werd, ging het er regelmatig hard aan toe.

De politie dirigeerde de fans bijzonder streng richting het uitvak. "Als iemand een pas buiten de groep zetten, kreeg je meteen een tik", laat Slegers aan de lokale krant weten. Ook een medewerker van PSV, die er juist bij was om de groep fans te beleiden, zou een of meerdere tikken hebben gehad. 

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat er voor de harde aanpak geen aanleiding was. Supporters van PSV waren al dagen zonder problemen in Lissabon. "De avond ervoor waren er al zevenhonderd. En we hebben bij de briefing niets gehoord over voorvallen. Geen enkele wanklank", zegt Slegers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws