'Investeringsmaatschappijen praten over Nederlands voetbal: Ajax én Feyenoord'

'Investeringsmaatschappijen praten over Nederlands voetbal: Ajax én Feyenoord'

Gepubliceerd: vrijdag 29 november 2019 om 20:31vr 29-11-2019 om 20:31

Het nieuwe bestuur van Feyenoord wil de club niet uit handen geven, maar staat wel open voor externe investeerders, liet algemeen directeur Mark Koevermans deze week weten. Volgens voormalig RTV Rijnmond-journalist Jan Dirk Stouten is er genoeg internationale interesse in de stadionclub.

Stouten bezocht onlangs een congres in het Noordwijkse Huis Ter Duin en sprak daar 'een grote Belgische sportmarketeer'. "Hij zei: ik ben voor mijn werk regelmatig in Amerika. Als grote investeringsmaatschappijen daar praten over het Nederlandse voetbal, gaat het altijd om Ajax én nog steeds om Feyenoord", vertelt de journalist bij Feyenoord TV. "Dat verbaasde me wel. Ik had niet verwacht dat die partijen ook naar deze club zouden kijken."

De 'romantisch denkende' Stouten vraagt zich echter af of Feyenoord wel over de grens moet kijken. "Pak de Quote 500 er eens bij. Staan veel Rotterdammers in hè? Misschien is het wishful thinking. Maar zet die mensen eens één keer in een kamer bij elkaar..."

Feyenoord stond afgelopen zomer in de belangstelling van een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Die belangstelling zou uiteindelijk echter niet doorgezet worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Feyenoord toenadering zoeken tot investeerders?

(3614 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws