Arnhemse crisis compleet: dolend Vitesse geeft 0-2 voorsprong weg in Heerenveen

29-11-2019 21:50 Laatste update: 21:53
38

De positie van Vitesse-trainer Leonid Slutsky wordt wankeler en wankeler. De Arnhemmers waren al bezig aan een reeks van vier verloren competitieduels op rij en gaven vrijdag een 0-2 overwinning weg op bezoek bij sc Heerenveen.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor de Arnhemmers, die na twintig minuten al uit waren gelopen naar een ogenschijnlijk comfortabele marge. Tim Matavz kreeg alle ruimte om een steekpass van Navarone Foor in ontvangst te nemen en wipte de bal over de uitgekomen Warner Hahn heen: 0-1. Ook Bryan Linssen kreeg ruim baan van de Friese defensie en scoorde uit een lange bal van Remko Pasveer. Voor de doelman was het curieus genoeg alweer zijn tweede assist van het seizoen.

Heerenveen vond vlak voor rust echter de aansluiting. Danilho Doekhi maakte een overtreding op Jordy Bruijn en Hicham Faik schoot raak vanaf de penaltystip. De thuisploeg ging volop op jacht naar de gelijkmaker, vond die ook én denderde zelfs door. Ex-Vitessenaar Mitchell van Bergen bleef koelbloedig na een lange rush over links en Jens Odgaard gunde zichzelf een niet te missen kans na een wonderschone aanname.

Nu moest Vitesse komen. De Arnhemmers deden in de slotfase alles om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar invallers Thomas Buitink en Nouha Dicko kregen de bal niet voorbij Hahn. De stand bleef 3-2, waardoor Heerenveen naar een voorlopige vierde plek in de Eredivisie klimt. Bij Vitesse zal de positie van Slutsky ongetwijfeld kritisch besproken worden.