'Ik hou de concurrenten van ADO nu meer in de gaten dan wanneer we negende staan'

'Ik hou de concurrenten van ADO nu meer in de gaten dan wanneer we negende staan'

30-11-2019 10:54 Laatste update: 10:57
27

ADO Den Haag beleeft tot dusver een beroerd seizoen. De Haagse club staat op de zeventiende plaats en degradatie ligt daarmee op de loer. Tom Beugelsdijk, stopper van ADO, kijkt met een schuin oog al naar de concurrentie.

ADO speelde vorige week zaterdag na een doldwaas Haags kwartiertje toch nog gelijk tegen Willem II (3-3), maar een dag later zag Beugelsdijk hoe concurrent VVV-Venlo met 2-1 van FC Twente won. "Natuurlijk moeten we het zelf doen, maar ik hou nu de concurrenten meer in de gaten dan wanneer we negende staan", geeft Beugelsdijk toe tegenover het Algemeen Dagblad.

Dat het vanuit ADO zelf moet komen bleek tegen Willem II. Een bijzonder matige eerste helft werd opgevolgd door een betere tweede helft, waarin toch nog een puntje werd verdiend. "Het was extreem slecht", oordeelt de Haagse stopper. "Het leek net of we niet wilden, terwijl dat niet zo was. Een stukje bereidheid om elkaar te willen helpen. Als de bal links is, wil dat niet zeggen dat ze op rechts niks hoeven te doen. Dat moet wel."