Vloet bekogeld met aanstekers en bier na 'gebaartje': 'Nog steeds geen argument'

Vloet bekogeld met aanstekers en bier na 'gebaartje': 'Nog steeds geen argument'

Gepubliceerd: zaterdag 30 november 2019 om 13:39za 30-11-2019 om 13:39

Excelsior-speler Rai Vloet kreeg het vrijdagavond aan de stok met een deel van de fanatieke Roda JC-aanhang. De Brabander moest na een blessurebehandeling de achterlijn oversteken, provoceerde het publiek achter het doel met een gebaartje en werd bekogeld met aanstekers en plastic bierglazen.

De wedstrijd werd hierop tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Ingmar Oostrom. Het begon allemaal met een duel tijdens een corner. "Opeens haalde mijn tegenstander uit, van onderen op mijn mond. Toen kon ik niet blijven staan", aldus Vloet in gesprek met FOX Sports. "Toen ik opstond en richting achterlijn liep, kwam heel die tribune eigenlijk over me heen. Ze begonnen al vrij snel met bier te gooien. Toen besloot ik me om te draaien en kreeg ik al vrij snel een aansteker tegen mijn rug. Die heb ik aan de scheidsrechter laten zien."

Vloet gooide zelf echter olie op het vuur met zijn handgebaar. "Ik stond op en liep richting de achterlijn. Toen begon het schelden en maakte ik inderdaad dat gebaar. Of ik dat wel moet doen? Tja, ik weet het niet... Maar dat is volgens mij nog steeds geen argument om met aanstekers te gaan gooien." Dat Oostrom de wedstrijd tijdelijk staakte, 'hoefde niet per se', aldus Vloet. "Maar wel begrijpelijk. Want dit hoort natuurlijk niet. Daarna hoorde ik nog wat scheldwoorden en gefluit, maar dat doet me niets."

Excelsior ging met een 1-2 voorsprong de onderbreking in en won uiteindelijk met 1-4 in Kerkrade. De Kralingers staan nu zesde in de Keuken Kampioen Divisie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet de KNVB actie ondernemen tegen Vloet en/of de Roda-fans?

(502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws