Asscher over dramatisch 'debuutseizoen': Bij Ajax was ik allang ontslagen

Asscher over dramatisch 'debuutseizoen': "Bij Ajax was ik allang ontslagen"

30-11-2019 14:28
39

PvdA-lijsstrekker Lodewijk Asscher is sinds 2017 actief als Tweede Kamer-fractievoorzitter, ondanks een historische verkiezingsnederlaag in datzelfde jaar. De voormalig wethouder in Amsterdam zou hier in de voetballerij niet mee weg zijn gekomen, laat hij met een knipoog weten in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Vlak na zijn aantreden vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats en ging de PvdA van 38 naar negen (!) zetels. "Bij Ajax was ik allang ontslagen geweest, absoluut. Het was bij de PvdA ook begrijpelijk geweest als ze me eruit hadden gegooid", aldus Asscher. De inmiddels 45-jarige Amsterdammer mocht echter blijven zitten, ondanks zijn slechte 'debuutseizoen'. "Enorm verloren, waardoor er niks meer viel te verliezen en er makkelijker over viel te praten", verklaart hij.

Tijdens de Telegraaf-podcast kwam ook de beruchte 'Sieg Heil' van Marco van Basten ter sprake. Asscher verklaarde geschokt te zijn door de uitglijder van San Marco. "Ik geloof hem honderd procent dat er niets mee was bedoeld. Maar ik kreeg letterlijk een pijnscheut toen ik het hoorde", aldus de PvdA-frontman. "Als iconen dit soort dingen gaan zeggen, heb ik een probleem."