'Was hele week al niet 100 procent, na wissel moet ik mond houden en gaan zitten'

'Was hele week al niet 100 procent, na wissel moet ik mond houden en gaan zitten'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 06:46zo 01-12-2019 om 06:46

FC Groningen kende een teleurstellende avond op bezoek bij Fortuna Sittard. Er werd met 1-0 verloren en aanvoerder Mike te Wierik werd tot zijn eigen onvrede ongeveer tien minuten voor tijd gewisseld. De verdediger zoekt het probleem bij zichzelf.

Te Wierik zag dat de speelwijze van Groningen niet goed afgestemd was op die van de tegenstander uit Sittard. "We speelden met drie achterop in het begin, maar daar speelden we hun mee in de kaart", begint hij voor de camera van FOX Sports. "Door zo te gaan staan konden ze gelijk druk gaan zetten. Dat hebben we in de rust geprobeerd te veranderen, met vier achterop en de backs wat lager."

Het hielp de ploeg van trainer Danny Buijs niet. Rasmus Karjalainen zette Fortuna op een 1-0 voorsprong, waarna Te Wierik door zijn coach naar de kant werd gehaald. Hier reageerde de centrale verdediger chagrijnig op, maar na de wedstrijd is hij realistisch. "Ik was de hele week niet helemaal 100 procent en ik had al een gele kaart. Ik heb zelf ook niet goed gespeeld, dus na die wissel moet ik gewoon mijn mond houden en gaan zitten."

Bij een overwinning had Groningen goede zaken gedaan in de strijd om een plek bij de play-offs voor Europees voetbal. Nu blijft de ploeg steken op een negende plek. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws