Bruggink weet hoe je Ziyech moet verdedigen: 'Hoe Mourinho altijd Robben afstopte'

Bruggink weet hoe je Ziyech moet verdedigen: 'Hoe Mourinho altijd Robben afstopte'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 12:30zo 01-12-2019 om 12:30

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 13:07zo 01-12-2019 om 13:07

Hakim Ziyech is voor veel verdedigers in de Eredivisie en Champions League een ware plaag dit seizoen. Arnold Bruggink ziet dat veel spelers niet weten hoe ze de Marokkaans international af moeten stoppen, maar denkt een oplossing te hebben.

"Je moet het ergens gaan proberen", begint Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Ik moet altijd denken aan hoe Mourinho Robben afstopte, dat deed hij meestal vanaf het middenveld. Je moet niet zorgen dat je de binnenkant afdekt bij hem, want dat is wat je automatisch altijd doet. Je moet Ziyech met name toelopen vanaf het middenveld. Dan loopt Ziyech tegen je aan", begint Bruggink zijn betoog.

Hij haalt daarbij een ander voorbeeld aan. "Dat was hoe Mourinho altijd Robben afstopte. Die zorgde ervoor dat als Robben ging dribbelen en naar binnen kwam, er geen rugdekking was maar dat er een middenvelder bijkwam. Zodat Robben dan tegen hem (de middenvelder, red.) aanliep. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar dan moet hij in ieder geval naar zijn rechterbeen toe. Dan dwing je hem dat hij naar buiten toegaat. Dat is volgens mij de oplossing hoe je heel veel creatieve spelers die naar binnen komen af kunt stoppen", sluit hij af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws