Van Boekel wilde bal niet aan Lang geven: 'Misschien wist hij het niet'

Van Boekel wilde bal niet aan Lang geven: 'Misschien wist hij het niet'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 14:57zo 01-12-2019 om 14:57

Noa Lang kan zijn geluk niet op na zijn heldenrol voor Ajax in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Door een hattrick van de basisdebutant draaide de ploeg van trainer Erik ten Hag een 2-0 achterstand om: 2-5.

"Het is een jongensdroom. Ik heb natuurlijk lang moeten wachten, ik heb geduld moeten hebben. Maar dat ik dan zo mijn basisdebuut maak is heel mooi", zegt de twintigjarige aanvallende middenvelder tegen FOX Sports. De start van Ajax was nog slecht. "Ik begon ook heel zwak en had een rol bij de tweede tegengoal. Maar je moet je koppie erbij houden. Dat je dan de 2-1 maakt werkt natuurlijk goed voor het team en jezelf."

In de tweede helft had Ajax weinig te duchten van FC Twente, dat het derde doelpunt van Lang cadeau deed door gestuntel. "Een beetje geluk, maar dat moet je afdwingen toch?", grijnst de jonge Ajacied. De meegereisde fans uit Amsterdam kwamen zelfs al met een liedje voor hem op de proppen. "Dat is ook een droom."

Lang mocht de wedstrijdbal in ontvangst nemen en liet die signeren door al zijn teamgenoten. Arbiter Pol van Boekel verstoorde dat feestje nog wel bijna. "Hij vroeg: waarom wil je de bal? Ik zei: ik heb drie keer gescoord scheids. Toen zei hij: Oh, sorry, sorry. Dat was wel even grappig. Misschien wist hij het echt niet, maar ik heb hem nu wel", lacht de middenvelder.

Lang kan nu herstellen, want door de blessures van Zakaria Labyad, David Neres en mogelijk ook Quincy Promes lonken meer kansen in de basis bij Ajax. "Ik heb echt kramp in allebei mijn kuiten en zelfs een beetje in mijn liezen. Ik heb een tijdje geen negentig minuten gespeeld, dus dat voel je wel na een minuut of zeventig."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws