Update: Labyad speelt dit jaar niet meer voor Ajax

Update: Labyad speelt dit jaar niet meer voor Ajax

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 14:17wo 04-12-2019 om 14:17

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 15:29wo 04-12-2019 om 15:29

Zakaria Labyad is voorlopig uitgeschakeld bij Ajax. Dat laat trainer Erik ten Hag weten op de persconferentie. Labyad raakte woensdag geblesseerd in de Champions League-wedstrijd tegen OSC Lille.

Labyad heeft knieproblemen. "We zullen nog onderzoek moeten doen, maar hij gaat dit kalenderjaar en een groot begin van het nieuwe jaar niet spelen", vertelde Ten Hag.

Quincy Promes raakte tegen FC Twente geblesseerd, waardoor de spoeling voorin steeds dunner wordt bij Ajax. "Hij moest eruit en had klachten. Hij gaf dat aan. Over de ernst kunnen we morgen of overmorgen iets zeggen."

Of Ajax in de winterstop de transfermarkt opgaat kan Ten Hag niet zeggen. Ook David Neres is voorlopig uit de roulatie. "Daar wil ik nog geen antwoord op geven. We zien ook dat Noa Lang zich nadrukkelijk laat zien. Die moet je ook kansen geven. We hebben aanvallende opties. We weten van Neres dat hij na de winterstop weer beschikbaar zal zijn. We moeten het op een rijtje zetten. Het gaat uiteindelijk om kwaliteit."

Update: Labyad speelt dit jaar niet meer voor Ajax, laat de club weten via de officiële kanalen. De aanvaller gaat aan de slag met een fysiotherapeut en moet rust nemen. Pas in 2020 wordt duidelijk wanneer Labyad weer inzetbaar is. 'Het staat wel vast dat hij dit kalenderjaar in ieder geval niet meer inzetbaar is', schrijft Ajax.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws