Lang keek Klassieker op tribune in De Kuip: 'Toen moest ik het stadion uitrennen'

Lang keek Klassieker op tribune in De Kuip: 'Toen moest ik het stadion uitrennen'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 21:38zo 01-12-2019 om 21:38

Laatste update: zondag 1 december 2019 om 21:40zo 01-12-2019 om 21:40

Noa Lang speelde acht jaar in de jeugdopleiding bij Feyenoord, maar koos er uiteindelijk voor zijn carrière bij Ajax te vervolgen. Een gevoelige overstap, maar Lang hoefde er zelf geen moment over te twijfelen.

"Ik heb van mijn zesde tot mijn veertiende bij Feyenoord gespeeld en daar een fantastische tijd gehad, maar ik ben al mijn hele leven Ajacied", begint hij in gesprek met De Telegraaf. "Dat Ajax-gevoel heb ik van huis uit meegekregen, van mijn vader." Zo keek Lang na zijn overstap een keer de Klassieker in De Kuip. Dat ging niet geheel zonder problemen. "Ik werd herkend en toen moest ik wel even het stadion uit rennen."

De keuze voor Ajax was voor Lang geen moeilijke. "Ik wilde mijn droom, spelen in Ajax 1, laten uitkomen. Ik heb met Tahith Chong van Manchester United, Dylan Vente van RKC en Tyrell Malacia in de Feyenoord-jeugd gespeeld en spreek ze nog vaak."

Met zijn oud-ploeggenoot bij Ajax, Justin Kluivert, kan Lang nog steeds goed opschieten. "We mochten op trainingen nooit bij elkaar in de partijtjes, want dan werd het te veel 'kloten'. We waren altijd samen en hebben de trainers met ons gedrag wel wat grijze haren bezorgd, denk ik. Afgelopen jaar heb ik in Rome Kerstmis bij Justin gevierd en ik spreek hem nog elke dag. Ik zag al een berichtje van hem", zegt Lang na zijn drie doelpunten tegen FC Twente.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws