'Het ging goed tegen Lang, toen ging hij naar links en scoorde hij drie keer...'

Gepubliceerd: zo 1 december 2019 om 16:37

Calvin Verdonk was vorig seizoen één van de Feyenoorders die een historische 6-2 zege op Ajax boekten en kwam de Amsterdammers zondag weer tegen, ditmaal als speler van FC Twente. De Tukkers liepen uit naar een vroege 2-0 voorsprong, maar konden niet stunten.

Emile van de Sande
ENSCHEDE

Ajax won uiteindelijk met 2-5 en was een maatje te groot, moest Verdonk concluderen in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ja, toen zijn 2-2 maakten, ging ons hoofd een beetje hangen. Zij bleven maar komen en dan wordt het moeilijk tegen zo'n team als Ajax. Of ze op dit moment de beste ploeg van Nederland zijn? Ja, dat vind ik wel." Volgens de linksback maakt Ajax vooral het verschil met zijn 'lopende spelers'. "Je weet niet wie je moet verdedigen, je hebt weinig tijd om druk te zetten... Dat maakt ze wel goed."

Verdonk stond aanvankelijk tegen Noa Lang, die zou uitgroeien tot man of the match. "Ik denk dat het goed ging toen ik tegenover hem stond. Daarna ging hij naar links en scoort hij drie keer..." Het feit dat Lang een relatief onbekende speler is, doet er volgens Verdonk niet toe. "We kennen hem allemaal goed genoeg. Volgens mij hebben de meeste jongens hier vorig jaar nog tegen hem in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld. Goed genoeg om hem uit te schakelen, wat uiteindelijk niet is gelukt..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws