Spaanse pers verdeeld over De Jong: 'Je kan je afvragen waar zijn limiet ligt'

Spaanse pers verdeeld over De Jong: 'Je kan je afvragen waar zijn limiet ligt'

Gepubliceerd: zondag 1 december 2019 om 23:44zo 01-12-2019 om 23:44

Atlético Madrid tegen Barcelona was de wedstrijd van Lionel Messi. De Argentijn besliste de Spaanse topper in Catalaans voordeel (0-1) met een late goal en schoot Frenkie de Jong en consorten naar de eerste plaats in de Liga. De Jong deed negentig minuten mee en de Spaanse kranten worden het niet eens over de prestaties van de middenvelder uit Arkel.

AS, naast Marca één van de twee toonaangevende kranten in Spanje, is na de 1-0 overwinning lovend over de bijdrage van De Jong. De Nederlander heeft het vermogen om overal op het veld aanwezig te zijn en dat hij zowel defensief als offensief zijn steentje bijdraagt is indrukwekkend. De krant vindt De Jong 'zo getalenteerd, dat je je kan afvragen waar zijn limiet is'. Tenslotte wordt de spelverdeler betiteld als de beste transfer die Barcelona dit decennium gedaan heeft.

Toch is niet iedereen in Spanje te spreken over De Jong. Marca zag hoe De Jong 'net als Barcelona matig begon, maar zich verbeterde naar gelang de wedstrijd vorderde'. In de tweede helft speelde de 21-jarige middenvelder een stuk beter en werd volgens de krant duidelijk dat De Jong 'een bal in zijn voeten nodig heeft om echt gelukkig te zijn op het veld.'

Ook El Mundo Deportivo kraakt een paar negatieve noten over het spel van De Jong tegen Atlético. Het middenveld van Barcelona, dat naast de Nederlander ook werd gevormd door Ivan Rakitic en Arthur, had vaker van positie moeten wisselen maar deed dat niet genoeg. Mede daardoor was er niet genoeg diepte. Ook was De Jong volgens het Spaanse medium debet aan een forse kans voor Atlético en krijgt hij met twee sterren een magere voldoende.

De Jong was dan ook niet de uitblinker van het duel. Dat was (naast de excellerende doelman Marc-André Ter Stegen) matchwinner Lionel Messi, die vijf minuten voor tijd knap raak schoot. La Vanguardia benadrukt dat de spelmaker uit Arkel ook een aandeel had in die treffer. 'Hij zette de aanval op door het veld over te steken en Suárez aan te spelen, waarna hij de combinatie met Messi aanging. Het schot van de Argentijn bracht het schip van Atlético uiteindelijk tot zinken.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws