'Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap'

'Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 09:40ma 02-12-2019 om 09:40

Dick Lukkien baalt als een stekker van de afgekeurde wereldgoal van Glenn Bijl. Scheidsrechter Dennis Higler werd gecorrigeerd door de VAR, nadat hij in eerste instantie liet doorspelen na een duel tussen Bijl en Steven Bergwijn.

"Ik had hem niet afgekeurd, daar ben ik heel eerlijk in. Discutabel is acceptabel, maar blijkbaar niet altijd", reageert Lukkien bij RTV Drenthe na het 1-1 gelijkspel in Emmen. "Higler staat erom bekend dat hij van mannelijk voetbal houdt. Er zat wel een armpje bij, maar niet heel ernstig."

De trainer van FC Emmen vindt bovendien dat Bergwijn wel heel gemakkelijk naar het kunstgras ging. "Bergwijn is zo sterk als een paard, maar gaat liggen als een schaap. Nogmaals, ik had er niet voor gefloten. Higler doet dat wel en daar moet je dan maar mee omgaan."

Met een punt kan Lukkien uiteindelijk wel leven. "We hebben echt een zeer goede tweede helft gespeeld tegen een PSV dat in een moeilijke fase zit, maar nog altijd gewoon een topclub in Nederland is. Op basis van die tweede helft had ik ook nog wel het gevoel dat we konden winnen, al besef ik dat ook zij in het laatste kwartier voor rust ook nog twee keer hadden kunnen scoren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws