Janssen voorspelt: Het zou normaal zijn, als hij bij de eerste drie eindigt

Janssen voorspelt: "Het zou normaal zijn, als hij bij de eerste drie eindigt"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 09:54ma 02-12-2019 om 09:54

Niet alleen Virgil van Dijk, maar ook Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum en Donny van de Beek maken kans op de Ballon d'Or. Een Nederlandse winnaar komt er echter niet, verwacht Theo Janssen.

"Virgil van Dijk maakt van de Nederlanders de meeste kans", stelt Janssen in gesprek met VTBL. "Hij won de Champions League en de award voor beste Europese speler. Dus het zou normaal zijn, als hij bij de eerste drie eindigt. Van Frenkie verwacht ik dat hij volgend jaar hoger zal staan. We mogen trouwens wel heel tevreden en trots zijn hè, met zoveel genomineerden uit Nederland."

De oud-middenvelder van FC Twente en Ajax vindt dat 'de beste moeten winnen'. "En dat is Lionel Messi. Cristiano Ronaldo? Bij Messi is alles natuurlijk, Cristiano Ronaldo is er gekomen door keihard te werken. Maar wat hij presteert, is buitenaards hoor, begrijp me niet verkeerd. Daar heb ik veel respect voor. Messi is echter buitencategorie. Zijn versnellingen, zijn dribbels, zijn bewegingen... Dat heeft Cristiano Ronaldo niet meer. Hij is meer van het simpele spelen en scoren geworden. Dat is overigens nog steeds bijzonder goed. Alleen: het wordt wel minder bij hem, je ziet wat slijtage."

De Ballon d'Or wordt maandagavond uitgereikt. VoetbalPrimeur doet liveverslag van het evenement in Parijs.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws