Schöne sprak met Ten Hag bij Ajax: Kwam niet helemaal uit wat ik had gehoopt

Schöne sprak met Ten Hag bij Ajax: "Kwam niet helemaal uit wat ik had gehoopt"

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 12:38ma 02-12-2019 om 12:38

Toen Lasse Schöne aan het begin van dit seizoen een gesprek voerde met Erik ten Hag bij Ajax, wist hij hoe laat het was. De 33-jarige Deen, die zich in zo'n beetje ieder seizoen in de basis heeft moeten knokken, zou opnieuw te maken krijgen met concurrentie.

Onder zowel Peter Bosz als Ten Hag speelde Schöne als controlerende middenvelder een belangrijke rol in de successen van Ajax. In de zomer sprak Schöne met Ten Hag. "Daar kwam niet helemaal uit wat ik had gehoopt", vertelt Schöne in een interview met Het Parool. Ten Hag vertelde hem dat hij misschien minder minuten zou maken en dat de concurrentie toe was genomen.

"Het is zeker niet zo dat ik niet voor mijn plek wilde vechten. Dat moet je altijd. Hoort erbij. Maar ik ben de dertig al gepasseerd en dan ga je ook denken: als ik ooit nog een stap wil maken naar een andere competitie, een uitdaging wil aangaan, een avontuur wil beleven, dan moet dat nu gebeuren", vertelt de middenvelder.

Uiteindelijk kreeg Schöne de optie om naar het Italiaanse Genoa te gaan. "En dan ga je op de bank zitten met je vrouw. Plussen en minnen. Wat betekent zo'n stap? Ook voor onze kinderen. Zij zijn 11 en 9 jaar, een dochter en een zoon. Maar zij hebben geen stem. Want kinderen zeggen toch altijd nee", lacht Schöne.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Ajax had Schöne goed kunnen gebruiken

(6302 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws