UEFA onderzoekt wederom Feyenoord-vuurwerk: ook Lille-Ajax onder de loep

UEFA onderzoekt wederom Feyenoord-vuurwerk: ook Lille-Ajax onder de loep

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 20:26ma 02-12-2019 om 20:26

De één na laatste Europese midweek voor de winterstop gaat mogelijk nog een staartje krijgen voor Feyenoord en Ajax. De disciplinaire commissie van de UEFA heeft onderzoek naar de wedstrijden Lille OSC-Ajax en Feyenoord-Rangers FC aangekondigd, laat het maandag weten via de officiële kanalen.

Tijdens Lille-Ajax was er sprake van een 'field invasion by supporters' en werden enkele 'stairways' op de tribune geblokkeerd, motiveert de UEFA zijn gestarte onderzoek tegen de thuisploeg. Met het eerste vergrijp doelt men hoogstwaarschijnlijk op de jonge fan die het veld op rende om Hakim Ziyech een knuffel te geven. Ajax-fans beklaagden zich na afloop al over de lange wachttijd voordat fans naar buiten mochten en over enkele ingrepen van de Franse politie: Ajax liet in reactie hierop weten dit te zullen aankaarten bij de UEFA.

Ook bij Feyenoord-Rangers werden meerdere trappen geblokkeerd, oordeelde de UEFA: de Europese voetbalbond gaat ook kijken naar het vuurwerk dat voor en tijdens de wedstrijd afgestoken werd. De Rotterdammers werden onlangs al bestraft vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen BSC Young Boys: de UEFA oordeelde dat Feyenoord geen fans mocht meenemen naar de wedstrijd tegen FC Porto, maar de stadionclub is tegen die beslissing in beroep gegaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws