De Ligt: 'Als eerste wil ik natuurlijk Ajax bedanken, de club waar ik groot werd'

De Ligt: 'Als eerste wil ik natuurlijk Ajax bedanken, de club waar ik groot werd'

Gepubliceerd: maandag 2 december 2019 om 22:40ma 02-12-2019 om 22:40

Matthijs de Ligt heeft de Kopa Trophy, de prijs voor het beste talent van 2019, in de wacht gesleept en vindt dat dat voor een groot deel te danken is aan Ajax. De verdediger noemt de Amsterdamse club als eerst in zijn dankwoord en bedankt niet alleen de club, maar ook zijn teamgenoten.

Kylian Mbappé, de vorige winnaar van de Kopa Trophy, maakte bekend dat De Ligt de prijs won en haalde hem het podium op. Vervolgens was het tijd voor de speech van de stopper uit Abcoude, die vooral warme woorden had voor Ajax. "Als eerste wil ik natuurlijk Ajax bedanken, de club waar ik ben opgegroeid en die me veel heeft gebracht", zegt hij. "Ook mijn teamgenoten met wie ik vorig jaar gespeeld heb: bedankt."

De Ligt was overduidelijk erg blij met zijn prijs en om die te ontvangen in het gezelschap van zo veel sterspelers deed hem veel. "Ik wil tegen iedereen zeggen dat ik heel trots ben dat ik dit heb bereikt", liet hij weten. "Verder hoop ik dat iedereen van de avond geniet, want we zijn hier met allemaal geweldige spelers en het is belangrijk om daarvan te genieten zolang ze hier zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws