UEFA bestrijdt racisme: 'We zijn geen mensen die lekker eten en Ferrari's rijden'

UEFA bestrijdt racisme: 'We zijn geen mensen die lekker eten en Ferrari's rijden'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 08:31di 03-12-2019 om 08:31

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 08:34di 03-12-2019 om 08:34

Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA, vindt dat de voetbalbond meer moet doen tegen racisme op de velden. Steeds vaker zijn er in stadions racistische geluiden te horen en volgens Ceferin is de UEFA hard bezig dit te bestrijden.

Zo was er in Nederland een aantal weken geleden het veelbesproken moment met Ahmad Mendes Moreira, die door een deel van de FC Den Bosch-supporters racistisch werd bejegend. Ceferin vindt dan ook dat er genoeg te verbeteren is. "Ik ben niet naïef. We gaan niet denken dat we er al alles aan hebben gedaan, want dat is niet zo. We nemen dit probleem zeer serieus en proberen het op te lossen", zo laat hij weten aan The Mirror.

Naast het moment tijdens de wedstrijd tussen Den Bosch en Excelsior was er ook de interland tussen Bulgarije en Engeland, waarbij meerdere spelers van The Three Lions racistische leuzen toegeschreeuwd kregen door Bulgarije-fans. "Wij zijn bij de UEFA geen mensen die alleen maar lekker gaan eten en in Ferrari's rijden", vervolgt Ceferin. "We werken hard en proberen het discriminatie-probleem te tackelen. Het heeft tijd nodig. We zijn op het moment in gesprek met de Europese regeringen om een goede aanpak te bespreken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws