Barça-talent Puig ziet niets in verhuur aan Ajax: 'Abidal staat boven Kluivert'

Barça-talent Puig ziet niets in verhuur aan Ajax: 'Abidal staat boven Kluivert'

03-12-2019 09:34
82

Riqui Puig ziet weinig in het voorstel van Patrick Kluivert om hem te verhuren. De Nederlandse hoofdjeugdopleiding van FC Barcelona is van mening dat Puig en Carles Aleñá beter elders ervaring op kunnen doen, bijvoorbeeld bij Ajax.

"Het zou het perfecte team voor ze zijn. Ik wil graag spelers verhuren aan Ajax", zei Kluivert vorige maand. "Als je kijkt naar de middenvelders die we al hebben, zoals Frenkie de Jong, waar ga je Riqui dan opstellen?"

Puig komt onder trainer Ernesto Valverde niet aan bod in Camp Nou en speelt zijn wedstrijden voor Barcelona B. Toch overweegt hij geen vertrek. "Ik heb altijd gezegd dat ik bij Barça wil blijven", laat de twintigjarige spelmaker weten aan Diario Sport. "De kansen zijn spaarzaam, maar op de momenten dat ik die kreeg heb ik laten zien dat ik het niveau aankan."

'Abidal staat boven Kluivert'
Puig benadrukt dat hij niet heeft gesproken met Kluivert over een verhuur. "Maar je hebt ook Eric Abidal (technisch directeur, red.). Hij gaat over Barça B en met hem moet je praten over dit soort kwesties, want hij staat boven Kluivert."

De frêle middenvelder stelt dat hij geduldig op zijn kans wacht. "Je moet begrip hebben voor Ernesto Valverde, die veel spelers heeft centraal op het middenveld. Ik scoor en geef assists voor het B-team, maar het niveau is gewoon heel hoog. De club heeft altijd vertrouwen in mij gehad. Ze wedden op mij en willen dat ik hier slaag."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie