Verrassend nieuws uit Zeist: Koeman-assistent Van Wonderen vertrekt per direct

Verrassend nieuws uit Zeist: Koeman-assistent Van Wonderen vertrekt per direct

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 13:34di 03-12-2019 om 13:34

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 13:45di 03-12-2019 om 13:45

Kees van Wonderen is per direct vertrokken bij de KNVB, maakt de voetbalbond dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. De oud-verdediger van onder meer NAC Breda en Feyenoord fungeerde sinds 2018 als assistent van bondscoach Ronald Koeman.

Van Wonderen spreekt van een 'moeilijk' besluit, dat hij echter 'in het teambelang' moest nemen. "In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan. Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk", motiveert hij zijn vertrek in gesprek met de KNVB. De vijftigjarige oud-prof stelde Koeman deze week op de hoogte en liet weten dat zijn werkzaamheden als assistent 'niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach'.

De bondscoach zelf betreurt het vertrek van zijn assistent. "Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf", laat Koeman weten. De eindverantwoordelijke heeft echter respect voor het besluit van Van Wonderen. "Als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden."

Dwight Lodeweges en keeperstrainer Patrick Lodewijks blijven voorlopig over als Oranje-assistenten, maar zullen dus gezelschap krijgen. Mogelijk gaat Van Wonderen binnenkort als clubtrainer aan de slag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws