'Ik was verrast dat Vitesse bij mij uitkwam, nu het eerste elftal, bijzonder'

'Ik was verrast dat Vitesse bij mij uitkwam, nu het eerste elftal, bijzonder'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 13:57di 03-12-2019 om 13:57

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 14:00di 03-12-2019 om 14:00

Joseph Oosting werd dinsdag tot zijn eigen verbazing benoemd tot interim-trainer van Vitesse. Clubicoon Edward Sturing leek de aangewezen man om de opgestapte Leonid Slutsky te vervangen, maar de Arnhemmers besloten om de jeugdtrainer door te schuiven naar het eerste elftal.

De tussenpaus had zelf ook op de komst van Sturing – die echter bedankte voor de eer – gerekend, geeft hij toe in gesprek met Omroep Gelderland. "Ik was verrast dat ze bij mij uitkwamen", aldus de 47-jarige Emmenaar. "Ik werk al jaren hier in de jeugdopleiding en dan nu voor het eerste elftal. Dat is bijzonder."

Oosting vond dat hij het moreel verplicht was om Vitesse te helpen, hoewel het eerste elftal in een sportieve crisis is beland. De interim-trainer hoopt Vitesse zo snel mogelijk over het dode punt te helpen. "Ik kan je wel vertellen dat we gaan voetballen in de kwaliteiten van onze spelers. Daar moeten we resultaat mee gaan halen." Wanneer hij plaats moet maken voor een definitieve opvolger van Slutsky, durft hij niet te zeggen: de KNVB heeft voorlopig dispensatie verleend. "Het kan twee, drie of vier weken duren dat ik hier zit. Dat ligt dus aan Mo Allach (de technisch directeur, red.) en de KNVB."

Vitesse mag zondag proberen om een einde te maken aan de reeks van vijf Eredivisie-nederlagen op rij. Feyenoord komt dan naar Arnhem.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Hoe eindigt Vitesse-Feyenoord?

(1824 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws