'ADO Den Haag wil snel een nieuwe trainer en onderhoudt al contact met Steijn'

'ADO Den Haag wil snel een nieuwe trainer en onderhoudt al contact met Steijn'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 16:10di 03-12-2019 om 16:10

ADO Den Haag wil graag Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer aanstellen. Het eerste contact tussen Steijn, die onlangs door Al-Wahda op non-actief werd gesteld, en ADO zou al zijn gelegd. Steijn was eerder al eindverantwoordelijke in de Hofstad.

De naam van Hagenaar Steijn ging veelvuldig rond na het opstappen van Fons Groenendijk en volgens Omroep West heeft ADO al contact gezocht met Steijn. De club onderzoekt de mogelijkheden om Steijn aan te stellen, maar dat kan nog wel even duren. De 46-jarige trainer mag dan wel op non-actief zijn gezet in Saoedi-Arabië, hij ontvangt maandelijks nog steeds een fors salaris. Als hij naar ADO gaat komt daar een eind aan.

Daarnaast zou Steijn door een verschil in belastingregels ook andere nadelige financiële gevolgen kunnen krijgen, mocht hij besluiten om de overstap naar Den Haag te maken. De club zelf wil nog niet reageren op specifieke namen, maar stelt wel een lijstje te hebben waar meerdere kandidaten voor de trainersvacature op staan. Steijn was tussen 2011 en 2014 al hoofdtrainer in Den Haag en staat ook in de belangstelling van VVV (waar hij ook een verleden heeft) en Vitesse.

Martin Jol heeft ondertussen laten weten dat hij in ieder geval niet de nieuwe trainer van ADO zal worden. De ervaren oefenmeester meldt tegenover Omroep West dat hij wegens omstandigheden niet beschikbaar is voor welke rol dan ook. Onlangs stapte Jol nog op als commissaris bij de club uit Den Haag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws