Serie A-voorzitter onder vuur: 'Bij racisme moeten we de microfoons uitzetten'

Serie A-voorzitter onder vuur: 'Bij racisme moeten we de microfoons uitzetten'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 23:36di 03-12-2019 om 23:36

Luigi De Siervo, directeur van de Italiaanse Serie A, is in verlegenheid gebracht door een audio-opname die tijdens een vergadering van de voetbalbond werd gemaakt. In die audio-opname doet De Siervo een ongepaste uitspraak over het bestrijden van racisme.

De directeur van de competitie stelt dat bij racistische geluiden 'de microfoons maar moeten worden uitgeschakeld, zodat de mensen ze op tv niet kunnen horen'. Dat blijkt uit de tape, die in handen is van de Italiaanse krant La Repubblica. Geconfronteerd met het materiaal bevestigt De Siervo dat het origineel is, maar stelt hij ook dat die uitspraak uit context werd gehaald.

Volgens de Serie A-directeur moeten televisiemakers soms overwegen om andere zaken in beeld te brengen. "We hadden het veel breder, over de televisieproductie", zegt hij in een verklaring tegenover de krant. "We praatten over de manier waarop tv-shows de schoonheid van het voetbal het beste kunnen vertellen. We willen voorkomen dat we op zondag alleen maar over de negatieve dingen praten."

Ondertussen is de druk op De Siervo toegenomen en vragen veel mensen in Italië om zijn ontslag. Het racisme-probleem is diepgeworteld in Italië. Onlangs kregen Mario Balotelli en Romelu Lukaku nog te maken met racistische geluiden vanaf de tribune.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws