Ten Hag ontploft in Ajax-kleedkamer: Hij heeft ons goed wakker geschud

Ten Hag ontploft in Ajax-kleedkamer: "Hij heeft ons goed wakker geschud"

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 10:15wo 04-12-2019 om 10:15

Erik ten Hag is ontploft in de rust van FC Twente - Ajax. Dat vertelt Dusan Tadic aan Voetbal International. De Amsterdammers keken na 45 minuten tegen een 2-1 achterstand aan, maar maakten in de tweede helft de comeback compleet: 2-5.

"In de rust was de trainer flink boos", zegt Tadic. "Schreeuwen? Ja, ook wel een beetje. Het was ook terecht. Hij heeft ons goed wakker geschud, want daarna hebben we het recht gezet. We scoorden drie keer in vijftien minuten, we begonnen wél scherp aan de tweede helft en dan wordt het voor onze tegenstanders direct heel moeilijk."

De aanvoerder van Ajax noemt de 2-0 achterstand binnen twintig minuten een 'schok'. "We moeten altijd klaar zijn, maar dat waren we niet. We hebben het erover gehad dat een lunchwedstrijd altijd lastig is en dat we scherp moesten beginnen. Dat deden we niet. We verloren de eerste helft de ballen veel te gemakkelijk, terwijl de restverdediging niet goed stond. Dat mag ons nooit gebeuren."

"We hebben op het veld even overleg gehad. Vaak zie je dat teams bij een achterstand te snel iets willen forceren en dat het dan misgaat. Wij zeiden juist: Rustig blijven voetballen en niets forceren. We weten dat we dan wel gaan scoren. Dat gebeurde", besluit Tadic.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws