De Ligt dacht aan 'grap': 'Ik ging het internet op en zag dat het waar was'

De Ligt dacht aan 'grap': 'Ik ging het internet op en zag dat het waar was'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 10:45wo 04-12-2019 om 10:45

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 11:16wo 04-12-2019 om 11:16

Matthijs de Ligt ontving maandagavond de Kopa Trophy als grootste talent van 2019. France Football, de organisator van de verkiezing, gaf daardoor mensen die dicht bij de Ajax-verdediger staan - Mino Raiola en Danny Blind de kans om een vraag te stellen.

Op de vraag van Raiola wat De Ligt was geworden als hij geen voetballer was geweest, antwoordt de twintigjarige verdediger van Juventus lachend: "Ik zou zaakwaarnemer zijn geworden om Raiola te verslaan. Nee, geintje. Ik heb nooit veel nagedacht over wat ik had kunnen doen. Ik was geobsedeerd door het idee om voetballer te worden. Mijn ouders waren het daarmee eens, maar ik moest eerst mijn studie afmaken."

Blind liet De Ligt op zeventienjarige leeftijd debuteren in Oranje en vraagt zich af wat de jongeling daarvan vond. "Ik was zo blij toen hij me belde...", memoreert De Ligt. "Ik was aan het ontbijten op De Toekomst toen de trainer naar me toe kwam. Ik vroeg me af wat hij me wilde vertellen, waarna hij aankondigde dat ik was geselecteerd voor Oranje. Ik dacht dat hij een grapje maakte, dus ik ging het internet op en zag dat het waar was."

"Mijn telefoon explodeerde door alle berichten die ik kreeg. Ik belde meteen mijn vader om het hem te vertellen. Het is zo'n eer om voor het nationale team te mogen spelen. Om dat op mijn zeventiende te kunnen doen, is ongelooflijk. Ik was echt verrast, want ik zag het niet aankomen. Maar ik was er klaar voor."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws