Stegeman stomverbaasd door PEC-trio in De Kuip: 'Het zal niet meer voorkomen'

Stegeman stomverbaasd door PEC-trio in De Kuip: 'Het zal niet meer voorkomen'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 12:58wo 04-12-2019 om 12:58

PEC Zwolle-trainer John Stegeman kon zijn spelers Thomas Lam, Vito van Crooij en Gustavo Hamer zondag niet volgen. In de slotfase van het uitduel met Feyenoord (1-0) speelde het trio een spelletje 'steen, papier, schaar' om te bepalen wie een vrije trap mocht nemen.

Hamer pakte de bal op, maar Lam en Van Crooij zagen het buitenkansje ook wel zitten. Wat volgde was een opmerkelijk tafereel: het trio speelde in De Kuip een spelletje 'steen, papier, schaar'. "Ik begrijp er niets van, de afspraken zijn helder", reageert Stegeman in De Stentor.

"Ik heb de spelers er op aangesproken en ze hebben gezegd dat het niet meer zal voorkomen", vervolgt de PEC-trainer, die Van Crooij het spelletje zag winnen. Hamer nam als vaste vrijetrappennemer echter alsnog zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal via een Feyenoorder over.

Stegeman: "Ik heb het zelf niet gezien tijdens de wedstrijd, maar hoorde er later van. Gustavo is de aangewezen speler om die vrije trappen te nemen. Gelukkig hield hij voet bij stuk en nam hij de vrije trap ook."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws