Baas B past tekst van 'Het Land Van' aan voor Van Basten: 'Zoiets?'

Baas B past tekst van 'Het Land Van' aan voor Van Basten: 'Zoiets?'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 13:52wo 04-12-2019 om 13:52

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 13:56wo 04-12-2019 om 13:56

Marco van Basten vindt het jammer dat hij niet genoemd wordt in het nummer 'Het Land Van' van hiphopduo Lange Frans en Baas B. De voormalig topspits hoopte op meer erkenning, die Johan Cruijff en Abe Lenstra wél kregen in het lied.

Van Basten sprak daarover met Voetbal International naar aanleiding van de lancering van zijn boek 'Basta', waar instaat hoe hij tegen het lied aankijkt. "Mijn vrouw en ik hoorden dat liedje toen we op skivakantie gingen naar Oostenrijk. Ik ben best bescheiden, maar toen ik het liedje hoorde vond ik het toch gek", vertelt Van Basten eerlijk.

"Als er één lichting is geweest die op voetbalgebied Nederland op de kaart heeft gezet waren wij het wel. Wij hebben simpelweg een overwinning gerealiseerd. In '74 en '78 is Nederland tweede geworden op het WK, wat ook geweldig was, maar wij hebben het toernooi gewonnen. Ik was een van de hoofdrolspelers en vond het jammer dat ik niet genoemd werd in zo'n liedje."

De verslaggever van VI zocht op Twitter contact met Baas B en legde het verzoek neer om de tekst van het liedje aan te passen, waardoor Van Basten meer erkenning krijgt. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws