Willem II-fans slaan Ajax-uit over: 'De teammanager krijgt 'n iPad met de beelden'

Willem II-fans slaan Ajax-uit over: 'De teammanager krijgt 'n iPad met de beelden'

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 20:28wo 04-12-2019 om 20:28

De fanatieke Willem II-aanhang zal vrijdag niet aanwezig zijn tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax, maar probeert zijn ploeg wel zo veel mogelijk te steunen. Na enkele vervelende ervaringen tijdens de editie van vorig seizoen hebben de Tilburgse supporterscollectieven om Ajax-uit in het eigen Koning Willem II Stadion te bekijken.

Organisator Brian Smans hoopt dat de spelers in Amsterdam iets mee krijgen van de zogeheten Awayday@Home in Tilburg. "We hebben gekeken of een soort livestream mogelijk was; dat bleek heel lastig", vertelt de supporter aan het Brabants Dagblad. "Maar we zorgen dat teammanager Jos van Nieuwstadt beelden krijgt die hij op een grote iPad kan laten zien voordat ze het veld op gaan."

De Willem II-fans kunnen de wedstrijd van vrijdagavond via megaschermen in het eigen stadion bekijken: Smans verwacht een volle bak. "Maar we hebben geen kaartjes verkocht dus het lastig in te schatten." De supporter hoopt dat de sfeer in Tilburg over zal slaan op de spelers, ruim honderd kilometer verderop. "Het zal lastig voor ze worden daar tegen Ajax, maar wij doen er in ieder geval alles aan om voor de beleving te zorgen die er bij thuiswedstrijden ook altijd is."

Ajax en Willem II zullen vrijdag om 20.15 uur aftrappen. De wedstrijd is vervroegd naar het ongebruikelijke tijdstip, vanwege het Champions League-duel tussen Ajax en Valencia van dinsdag 10 december.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Willem II stunten in Amsterdam?

(2744 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws