Breaking news

Oppermachtig Ajax overklast Emmen en kan met goed gevoel richting Liverpool

'Zat stukje kansberekening bij, wie gaat De Jong en Wijnaldum uit Oranje spelen?'

'Zat stukje kansberekening bij, wie gaat De Jong en Wijnaldum uit Oranje spelen?'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 07:13do 05-12-2019 om 07:13

Orkun Kökçü geeft toe dat er een 'stukje kansberekening' zit in zijn keuze voor Turkije. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord hakte afgelopen zomer al de knoop door over zijn interlandcarrière en bedankt dus voor Oranje.

Kökcü zag dat andere spelers met een dubbele nationaliteit 'voortdurend vragen kregen van journalisten en dat mensen zich ermee gingen bemoeien'. "Ik wilde een besluit nemen voor het überhaupt ging spelen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Mijn vader zei een paar maanden voor mijn besluit nog dat ik voor Oranje moest kiezen."

"Er zat een stukje kansberekening bij, hoor", geeft Kökcü toe. "Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, wie gaat die de komende tijd nou uit Oranje spelen? Turkije heeft ook een paar geweldige talenten en de kwalificatie voor het EK liep als een trein, maar ik zie daar op korte termijn meer kansen voor mezelf."

"Ik begrijp dat mensen dan zeggen: Maar je hebt al die jaren in de Nederlandse jeugdelftallen gespeeld. Dat het een soort morele verplichting is om dan voor Nederland te kiezen", vervolgt de middenvelder. "Het blijft een keuze die altijd betwist zal worden." Hij voelt desondanks verbondenheid met het Turkse elftal. "In januari oefenden we tegen Borussia Dortmund en na afloop kwam Ömer Toprak naar mij toe. We voelen ons als Turkse spelers verbonden met elkaar."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws