Persona non grata Beerens hoopt op nieuwe kans bij Vitesse na vertrek Slutsky

Persona non grata Beerens hoopt op nieuwe kans bij Vitesse na vertrek Slutsky

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 08:50do 05-12-2019 om 08:50

Roy Beerens hoopt op een nieuwe kans bij Vitesse. De 32-jarige buitenspeler kwam onder trainer Leonid Slutsky niet in de Arnhemse plannen voor, maar nu de Rus is vertrokken hoopt hij terug te keren in de selectie. Hij gaat in gesprek met technisch directeur Mohammed Allach.

Beerens uitte meermaals kritiek op de defensieve speelwijze van Slutsky en werd vorig jaar tot persona non grata verklaard in het Gelredome. Een zoektocht naar een nieuwe club leverde afgelopen zomer echter niets op. Aanbiedingen uit Australië en het oosten van Turkije wees de tweevoudig international zelf af.

"Bij Vitesse is nu alles veranderd", zegt Beerens tegen de Gelderlander. "Ik zou graag in de selectie terugkeren. In een groep trainen is beter dan alleen op een loopband de uren slijten. Ik sta ook onder contract en ben gewoon beschikbaar." Hij hoopt op fiat van Allach. "Ik heb niets te eisen. Het is ook niet zo dat ik nu meteen op het trainingsveld bij de groep kan aansluiten bij de partijen. Maanden zonder wedstrijden blijft al niet ongestraft, laat staan een jaar."

Beerens wil nog van waarde zijn voor Vitesse. "Ik zit in de nadagen van mijn carrière. Natuurlijk hoop ik nog wedstrijden te spelen. En heel graag bij Vitesse. Maar het clubbelang gaat altijd voor. Vitesse heeft de beschikking over veel aanvallers. Wellicht wil de staf er niet nog een speler bij. Daarbij kan de club mij in de winter ook weer in de etalage zetten. Dat is het oorspronkelijke plan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws