AS Roma verdedigt Smalling na 'Black Friday-incident' en verbant Italiaanse krant

AS Roma verdedigt Smalling na 'Black Friday-incident' en verbant Italiaanse krant

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 18:44do 05-12-2019 om 18:44

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 18:57do 05-12-2019 om 18:57

AS Roma heeft hard uitgehaald naar de Italiaanse krant Corriere dello Sport. Het medium zorgde donderdag voor veel ophef door Roma-verdediger Chris Smalling samen met Internazionale-spits Romelu Lukaku op de cover te zetten: 'Black Friday' was de geruchtmakende kop op de voorpagina, als vooruitblik op de vrijdagavondwedstrijd Inter-AS Roma.

SDeze cover riep echter veel internationale verontwaardiging en verbijstering op en is ook bij AS Roma in het verkeerde keelgat geschoten. De Giallorossi hebben besloten om Corriere dello Sport voor de rest van het jaar te boycotten. 'Medewerkers van de krant zullen voorlopig geen toegang meer krijgen tot ons trainingscomplex. Onze spelers zullen ook niet meewerken aan interviews en andere journalistieke activiteiten', laat men weten via een statement. AC Milan heeft zich inmiddels solidair verklaard met de Romeinen.

Smalling zelf heeft ook gereageerd op de Black Friday-kop van de sportkrant. 'Ik had liever in alle rust toegeleefd naar de belangrijke wedstrijd van morgen (vrijdag, red.). Maar wat hier gebeurd is, is fout', laat de Engelsman weten via Twitter. 'Hopelijk realiseren de verantwoordelijken zich hoe groot de impact van dit soort daden kan zijn. A big shout out naar AS Roma voor hun support.'

AS Roma reist vrijdag als nummer vijf van Italië af naar Milaan voor een bezoek de Serie A-koploper. De aftrap staat gepland voor 20.45 uur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws