'Topkandidaat Ten Hag is juist wél in beeld bij Bayern München'

'Topkandidaat Ten Hag is juist wél in beeld bij Bayern München'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 20:25do 05-12-2019 om 20:25

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 23:25do 05-12-2019 om 23:25

Erik ten Hag staat volgens BILD niet meer op het lijstje van Bayern München, maar vanuit Frankrijk klinken hele andere geluiden. De trainer van Ajax zou juist de topkandidaat zijn en de voorkeur krijgen boven Paris Saint-Germain-trainer Thomas Tuchel.

Dat meldt Le Parisien. Als we het Franse bericht mogen geloven denkt Bayern alleen nog aan Ten Hag en Tuchel. Mauricio Pochettino werd door BILD eerder op donderdag al afgeschreven. Onlangs meldde ook De Telegraaf dat Ten Hag samen met Tuchel op het Bayern-lijstje staat.

Le Parisien komt met vergelijkbare informatie, maar voegt daar aan toe dat Ten Hag de topkandidaat is en Tuchel pas in beeld komt wanneer de 49-jarige Tukker om wat voor reden dan ook niet de overstap naar Duitsland maakt. Beide trainers zijn al benaderd door Bayern, maar voelden er niets voor om hun club tijdens het seizoen te verlaten.

Ten Hag heeft ten opzichte van Tuchel een aantal voordelen, schrijft Le Parisien. Hij kent Bayern van zijn tijd als beloftentrainer, spreekt perfect Duits, maar daarnaast heeft hij ook de stem van Oliver Kahn, die vanaf 1 januari 2020 toetreedt tot het bestuur van Bayern. Daarnaast denkt men in München dat Ten Hag beter om kan gaan met de kritiek van de lokale media. Tuchel zou daar minder tegen bestand zijn. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws