Knotsgekke situaties voor Jansen: 'Vier vechtpartijen op de training'

Knotsgekke situaties voor Jansen: 'Vier vechtpartijen op de training'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 23:29do 05-12-2019 om 23:29

Kevin Jansen maakte bij Golgohar Sirjan in Iran de gekste dingen mee. De Nederlander kreeg bij zijn oude club regelmatig te maken met vechtpartijen, vertelt hij in de podcast WereldPod.

Jansen (27) maakte afgelopen zomer de overstap van SC Cambuur naar Iran. "Ik heb op de training vier vechtpartijen meegemaakt, met eigen teamgenoten. Het was echt bizar", zegt hij.

"Qua spelers en hoe ze met elkaar omgaan. Het was gewoon apart. Ik maakte een keer op de training mee dat ik een bal niet scoorde en de aanvoerder zei er toen wat van, maar volgens mij mocht dat niet. Toen gingen ze ook op de vuist. Dat gebeurde gewoon. Ik dacht echt: sjonge, jonge. Dit gebeurt niet in Nederland. In Nederland is het ook wel eens duwen en trekken, maar hier was het gewoon vol erop."

Inmiddels is Jansen alweer vertrokken uit Iran. "In het begin ging het prima, maar dat veranderde na een tijdje. Ik had een tolk, maar die was steeds vaker weg omdat hij dingen moest regelen voor de club. Ik zat bij een wedstrijdbespreking, maar ik verstond er geen woord van. Of dan stond ik op het vliegveld, terwijl ik geen idee had waar ik heen moest. Het land is gewoon niet ingesteld op toerisme. Er zijn weinig mensen die daar Engels spreken, of heel gebrekkig."

Jansen traint inmiddels mee bij amateurclub BVV Barendrecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws