AZ troeft United af in strijd om Noors talent: 'Half Europa zat achter hem aan'

AZ troeft United af in strijd om Noors talent: 'Half Europa zat achter hem aan'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 07:14vr 06-12-2019 om 07:14

AZ heeft met Hakon Evjen (links op de foto) vanaf januari de beoogde opvolger van Calvin Stengs al in huis. De Alkmaarders troefden in de strijd om het Noorse talent een aantal grote Europese topclubs af, waaronder Manchester United.

Technisch directeur Max Huiberts van AZ geeft aan dat de club vaak naar Noorwegen is geweest om Evjen te bekijken. "Wij komen veel in Noorwegen en hij viel ons gelijk op", begint hij tegen De Telegraaf. "We hebben toen gelijk actie ondernomen. Fredrik Midtsjø had ons grappig genoeg ook al getipt over Hakon. Hij zei: er zit een heel groot talent aan te komen in Noorwegen. Bij Noorse spelers vraag ik altijd aan hem en Svensson wat zij van hun vinden."

Scout Arthur Numan is het met Huiberts eens en ziet in Evjen de potentiële vervanger van Stengs. "Hij is een lichtvoetig mannetje, technisch vaardig, snel, creatief en beschikt over scorend vermogen. Vandaar dat half Europa bij hem aanklopte. Ik zie in hem in potentie de opvolger van Stengs. Ja, zo moeten wij denken, we moeten inspelen op het vertrek van onze goede spelers. We kunnen komende zomer zomaar vijf, zes spelers kwijtraken."

Manchester United
De concurrentie om de handtekening van het Noorse talent was hevig. Zo was ook Manchester United in de race, zo weet Huiberts. "Er kwamen een hoop clubs langs ja, zeker toen die wisten dat wij concreet waren", zegt de technisch directeur lachend. "We hebben hem dus goed moeten overtuigen, uiteindelijk is het gelukt. Hoewel: we hadden hem liever al in de zomer gehaald, maar dat was niet bespreekbaar."

Evjen werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler van de Noorse competitie en Huiberts heeft er vertrouwen in dat hij zijn kwaliteiten ook bij AZ gaat laten zien. "Hem kennende gaat hij met niets minder genoegen nemen. Hij is enorm gedreven en weet heel goed wat hij wil. Die jongen gaat gelijk volle bak. Hij past heel goed bij al die jongens die er nu rondlopen, want die weten ook heel goed wat ze willen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws