Stengs en Boadu 'bekeken': 'Als Ajax echt wil, is er denk ik geen houden aan'

Stengs en Boadu 'bekeken': 'Als Ajax echt wil, is er denk ik geen houden aan'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 07:40vr 06-12-2019 om 07:40

Laatste update: vrijdag 6 december 2019 om 10:21vr 06-12-2019 om 10:21

AZ-uitblinkers Myron Boadu en Calvin Stengs staan hoogstwaarschijnlijk op het lijstje van Ajax. Clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International denkt dat de Alkmaarders vrijwel kansloos zijn als de Eredivisie-kampioen zich echt roert.

"Huntelaar is 36 jaar en heeft niet het eeuwige leven. Ik kan me voorstellen dat als je nog een goede spits zoekt, dat Boadu een meesterlijke vervanger is", zegt Timmer. "Dat hij bij Ajax op de lijst staat, is duidelijk. Dat Stengs al veel vaker is bekeken, is ook duidelijk. Ajax heeft interesse, denk ik. En misschien ook wel in Owen Wijndal als Angeliño niet haalbaar blijkt."

Volgens Timmer is Ajax 'op alle fronten bezig'. "Als je het Bayern München van Nederland wil worden, moet je de concurrentie in eigen land zwakker maken. Dat kan door bij PSV of AZ te shoppen", stelt de clubwatcher. "Als Ajax echt wil, is er denk ik geen houden aan. Ze kunnen salarissen betalen die anderen niet kunnen betalen. En ze hebben het geld in kas."

Alleen als spelers zelf niet willen, kan AZ op zijn strepen staan. "Maar als je Champions League kan spelen met Ajax. Je weet op wat voor manier ze voetballen en wat dat voor je waarde doet. Je wordt niet alleen beter op het veld, maar vanuit Ajax kun je ook makkelijker de sprong maken naar een Europese topclub. Daar zullen niet veel spelers nee tegen zeggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie jij Stengs en Boadu naar Ajax vertrekken?

(9184 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws