'PSV gaat voor terugkeer Angeliño, Ajax ziet in Spanjaard opvolger Tagliafico'

'PSV gaat voor terugkeer Angeliño, Ajax ziet in Spanjaard opvolger Tagliafico'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 06:40di 03-12-2019 om 06:40

Ajax en PSV gaan ook naast het veld de strijd met elkaar aan. Beide Nederlandse topclubs hebben hun zinnen gezet op Angeliño, die bij Manchester City nauwelijks aan bod komt. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

Volgens de ochtendkrant onderzoekt PSV de mogelijkheden om de 22-jarige linksback terug te halen, maar de Spanjaard is de afgelopen weken ook meerdere keren informeel aangeboden bij Ajax. De Amsterdammers omschrijven hem als 'op termijn zeer interessant'. Of Manchester City openstaat voor een (tijdelijk) vertrek van Angeliño, is ondanks zijn geringe speeltijd niet duidelijk.

Angeliño was vorig seizoen één van de uitblinkers bij PSV. Trainer Mark van Bommel heeft nog geen geschikte opvolger gevonden, aangezien Toni Lato, Olivier Boscagli en noodverband Michal Sadílek niet voldoen op die positie. Angeliño zou een forse kwaliteitsimpuls betekenen voor de Eindhovenaren. Het Philips Stadion is bovendien een vertrouwde omgeving voor de Spanjaard.

Daarentegen kan PSV financieel en sportief momenteel niet op tegen Ajax. De Brabanders lijken Angeliño te willen huren, maar of dat haalbaar is door de interesse van Ajax is niet bekend. De Amsterdammers zien in de Spanjaard een mogelijke opvolger van Nicolas Tagliafico, van wie de kans groot is dat hij na dit seizoen vertrekt. De transferwaarde van de Argentijn wordt op zo'n veertig miljoen euro geschat. Angeliño zou ongeveer de helft kosten.

Ajax kan bovendien door het recente sportieve en daarmee financiële succes 'de kosten voor de baat uit laten gaan'. Veel hangt af van de voorkeur van Angeliño zelf, zo schrijft De Telegraaf.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws