'Ajax van het Zuiden' op bezoek in Amsterdam: 'Wat zij presteren is ongekend'

'Ajax van het Zuiden' op bezoek in Amsterdam: 'Wat zij presteren is ongekend'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 08:01vr 06-12-2019 om 08:01

Willem II-coach Adrie Koster leeft met een goed gevoel toe naar de wedstrijd tegen Ajax van vrijdagavond. De trainer heeft niets dan lof over voor de Amsterdammers, maar gelooft in een goed resultaat.

"Wat zij presteren is ongekend. Maar ze zullen ook een momentje hebben dat het wat minder is. Laten we hopen dat dat tegen ons is", begint Koster tegen de NOS. Willem II wordt ook wel het 'Ajax van het Zuiden' genoemd, iets dat Koster ook gehoord heeft. "Ja, dat zeggen ze. Ik ben een liefhebber van het 4-3-3-systeem, met een individuele actie. Daarom geniet ik ook zo van Ajax. We gaan gewoon voetballen op onze manier, we gaan ons zeker niet aanpassen aan Ajax."

Willem II kent een prima seizoen en staat op een knappe vierde plaats in de Eredivisie. "Op dit moment heb ik niets te klagen", vervolgt Koster. Op de vraag of hij ooit nog eens een topclub zou willen trainen geeft hij een duidelijk antwoord. "Ik loop al zo lang mee dat mij dat niet meer uitmaakt. Ik ga aan de slag bij de club waarvan ik denk: dat is goed werken. Onderaan kun je ook het maximale uit een groep halen en toch geen aansprekende resultaten halen. In de top is het makkelijker presteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws