'Real heeft ondanks Zidane doorgepakt voor man van de toekomst Van de Beek'

'Real heeft ondanks Zidane doorgepakt voor man van de toekomst Van de Beek'

06-12-2019 09:12 Laatste update: 09:25
114

De transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid is een kwestie van tijd, zo benadrukt Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf heeft de 22-jarige middenvelder van Ajax alles in huis om te slagen bij De Koninklijke, ook als Paul Pogba nog wordt aangetrokken.

'De Spaanse topclub was afgelopen zomer al geïnteresseerd, maar trainer Zinedine Zidane gaf geen groen licht omdat hem zijn landgenoot Paul Pogba van Manchester United was beloofd', begint Driessen zijn column. Toen die transfer afketste, had Van de Beek zijn woord al aan Ajax gegeven. De Oranje-international bleef echter in beeld bij Real.

'Op het hoogste niveau in de hoogste versnelling scoorde de Ajacied zulke voortreffelijke cijfers – assists, doelpunten en allerlei andere data – dat hij bovenaan het wensenlijstje van de scoutingsstaf van Real stond', aldus Driessen. 'Dit seizoen scoort hij volgens hen wederom topstatistieken en heeft De Koninklijke – ondanks Zidane – doorgepakt.'

'Komt Pogba in januari of komende zomer naar Real, dan is er voor Van de Beek sowieso geen man overboord als Zidane hoofdtrainer blijft', benadrukt Driessen. 'Zijn data zijn dusdanig dat Zidane eenmaal met de middenvelder op het veld nauwelijks om hem heen zal kunnen en willen, is de overtuiging van de verantwoordelijken die Van de Beek hebben doorgedrukt bij De Koninklijke.' Volgens de verslaggever ziet Real hem als 'de man van de toekomst'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie