Verdediger Clasie: 'Een verrassing, maar wel lekker met tachtig procent balbezit'

Verdediger Clasie: 'Een verrassing, maar wel lekker met tachtig procent balbezit'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 10:38vr 06-12-2019 om 10:38

Laatste update: vrijdag 6 december 2019 om 11:52vr 06-12-2019 om 11:52

Jordy Clasie speelde afgelopen weekend als centrale verdediger voor AZ tegen VVV. De 28-jarige middenvelder werd halsoverkop een linie naar achteren gehaald toen bleek dat Fredrik Midtsjo, de beoogde gelegenheidsverdediger, ziek was.

AZ kampt momenteel met veel blessureleed bij verdedigers. Zo is Ron Vlaar nog wel een tijdje uitgeschakeld en mist Pantelis Hatzidiakos de rest van het seizoen. Daardoor komen er wel weer speelminuten voor Clasie. "Fijn om weer op het veld te staan natuurlijk, dat heeft lang geduurd", zegt de van nature middenvelder tegenover AZ TV. "Maar dat is natuurlijk logisch, want het team draait hartstikke goed. Lekker om dan zo in het ritme te komen."

Dat Clasie speelde als centrale verdediger en de negentig minuten volmaakt was een verrassing voor veel mensen. "Het beviel me redelijk goed", zegt de 28-jarige Haarlemmer. "Het was ook wel de wedstrijd om dit zo te kunnen doen. We hadden bijna tachtig procent balbezit. Dan is het lekker om zo'n positie in te vullen, maar het was wel een verrassing."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Clasie als centrale verdediger: geslaagd experiment?

(516 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws