Oud-keeper wordt verdediger in kelderklasse: 'Op dit niveau niks te doen op doel'

Oud-keeper wordt verdediger in kelderklasse: 'Op dit niveau niks te doen op doel'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 11:50vr 06-12-2019 om 11:50

Leonard Nienhuis, die als doelman uitkwam voor onder meer Cambuur en Sparta, heeft na zijn actieve carriere gekozen voor een opvallende switch. De gewezen keeper bewaakt nu geen doelen meer, maar gevangenen.

Nienhuis moet iedere ochtend vroeg uit de veren om als bewaarder aan de slag te gaan in de gevangenis. "Toen het einde van mijn voetbalcarrière naderde, ben ik gaan denken", vertelt Nienhuis tegenover de NOS. "Wat wil ik hierna? Ik besloot een opleiding te volgen tot beveiliger. Ik hield er al snel een baan aan over."

Het feit dat Nienhuis, die voornamelijk als keeper van Cambuur naam maakte in de Eredivisie, na doelen nu gevangenen bewaakt had hij zich nog niet gerealiseerd. "Zo kan je het wel zien, ja. Grappig, het is de eerste keer dat ik er zelf zo over nadenk, maar die houd ik in m'n achterhoofd."

De gevangenisbewaarder staat in het weekend nog op het voetbalveld. In de kelderklasse van het amateurvoetbal is hij geen keeper, maar verdediger. "Met alle respect, op dit niveau krijg je als keeper niet veel te doen", zegt Nienhuis lachend. "En belangrijker, ik heb altijd gezegd: als ik naar de amateurs ga, dan ga ik voetballen. Dat vind ik gewoon mooi."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws