'Dan komt er extra geld. Als we in de Eredivisie zijn, willen we er ook blijven'

'Dan komt er extra geld. Als we in de Eredivisie zijn, willen we er ook blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 15:05vr 06-12-2019 om 15:05

Henk de Jong rekent op nieuwe investeerders voor SC Cambuur als de club dit seizoen promoveert naar de Eredivisie. De trainer verwacht dat er in dat scenario alles aan gedaan zal worden om op het hoogste niveau actief te blijven.

"Ik ga er vanuit dat er bij promotie niet gedacht wordt: we gaan dit jaar in de Eredivisie voor een dubbeltje op de eerste rang zitten", voorspelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Nee: dan moet je doorpakken, en dat gaat ook wel gebeuren."

"De club en sponsoren zullen het nooit laten gebeuren dat het fout gaat, als wij - om het zo maar te zeggen - een jaar te vroeg promoveren. Dan moet er extra geld komen en dat gaat gebeuren ook. Want als we eenmaal in de Eredivisie zijn, willen we er ook blijven."

Cambuur is momenteel koploper in de Keuken Kampioen Divisie en dat had De Jong voor aanvang van het seizoen niet durven dromen. De trainer is voorlopig dan ook nog niet bezig met eventuele promotie. "Daar waren we niet vanuit gegaan, en doen dat nog steeds niet. Maar áls het gebeurt, kunnen we hier wel wat teweegbrengen. Ik denk dat er genoeg mensen rond Cambuur zijn die niet willen dat de club degradeert in het jaar vóór de overgang naar het nieuwe stadion."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws